Actualitat

comeDiBuild, la plataforma de gestió documental que impulsa la construcció 4.0

comeDiBuild, la plataforma de gestió documental que impulsa la construcció 4.0

Fa temps que el sector de la construcció demana un canvi en el seu modus operandi. En els últims esdeveniments i debats celebrats, com el Rebuild 2022, els experts en la matèria apunten que el futur del sector ha de centrar-se en tres eixos: digitalització, industrialització i sostenibilitat.

Des d'eDiversa Group, seguint la nostra filosofia orientada a la indústria 4.0, hem traslladat el nostre expertise en l'intercanvi electrònic de documents a l'àmbit de la construcció. Així va sorgir el projecte de comeDiBuild, la nostra plataforma sectorial que dona solució a tota la gestió documental compresa en el marc d'una obra. El llançament de l'eina es va dur a terme de la mà d'una de les constructores referents en el sector, Vopi4.

comeDiBuild permet gestionar, des d'un mateix entorn en el núvol, tots els documents administratius específics del sector: comandes, albarans, factures i valorades. La plataforma facilita i agilita els tràmits entre constructores i proveïdors i industrials, simplificant processos i minimitzant els esforços de tots els implicats. Això es tradueix en més eficiència, sostenibilitat i innovació tecnològica.


Què soluciona comeDiBuild?

La plataforma dona resposta a tota la casuística i complexitat administrativa que comprèn els processos d'una obra en el sector de la construcció. Aquesta automatitza el procediment de gestió documental, estalviant temps i evitant errors. A més, permet tramitar i signar electrònicament aquells documents que hagin de ser tramitats de manera segura. comeDiBuild actua com a fedatari de les transaccions documentals, atorgant a tot el procés validesa legal. D'altra banda, la plataforma disposa de connexió amb el REU (Registre Electrònic Únic) per a complir amb la Llei de contractació pública.

La interfície es va dissenyar per a garantir la usabilitat i una bona experiència d'usuari. D'aquesta forma, la navegació per la plataforma resulta molt intuïtiva, facilitant l'accés a totes les funcionalitats disponibles. A la vegada, permet a l'usuari fer seguiment de tota la traçabilitat dels documents, podent veure l'estat en el qual es troben i custodiant-los el temps requerit o desitjat.


Dos escenaris: contractista i proveïdor.

comeDiBuild s'adapta a les necessitats específiques dels dos perfils. Per a l'escenari contractista, la plataforma permet reunir en un mateix espai virtual a tots els proveïdors i industrials amb els quals s'estigui treballant. Això permetrà gestionar de manera fàcil i senzilla l'elevat volum de documentació que es genera en una obra, estalviant així temps i reduint costos. A més, permet seguir la traçabilitat de tot el circuit documental, podent operar de manera automatitzada i integrada amb els sistemes interns de gestió.

Com a proveïdor, comeDiBuild agilita i simplifica la relació amb els diferents clients. L'eina permet generar i gestionar els diferents documents de manera manual o integrada. En un mateix entorn online, es poden consultar els estats i la traçabilitat dels documents, així com controlar el material lliurat o pendent per cada comanda rebuda.


Digitalitzar tot el procés administratiu de la gestió d'una obra escurça terminis i evita errors. Passar del paper al format digital també contribueix de manera directa a crear menys residus i ser més respectuosos amb el medi ambient. comeDiBuild és una plataforma que contribueix a la revolució que està vivint el sector de la construcció en pro de la digitalització. Si vols conèixer més sobre aquesta eina no dubtis a contactar amb nosaltres i t'informarem sense cap mena de compromís.

Notícies relacionades

Signatura Electrònica: tipus i característiques

Signatura Electrònica: tipus i característiques

eDiversa Group va néixer amb uns propòsits molt marcats, un d'ells és el d'ajudar als nostres clients en els seus processos de digitalització com a eina per a millorar la seva productivitat, així com reduir la petjada mediambiental. Un dels primers avanços en aquest camp va ser la signatura electrònica. Ara, amb la imminent entrada en vigor de la Factura Electrònica obligatòria per a empreses i autònoms la signatura electrònica juga un paper crucial.

Llegir article