Actualitat

Espanya a la cua a l'hora de fer el salt al núvol

Espanya a la cua a l'hora de fer el salt al núvol

Segons la consultora tecnològica Pasiona Consulting, el 80,7% de les empreses espanyoles no han implantat el “cloud compunting” a la seva companyia.

Aquest model de gestió en el núvol ha demostrat ser una solució molt avantatjosa per a qualsevol tipus d'empresa ja que genera beneficis tant a empreses proveïdores que poden arribar a oferir un major nombre de serveis més ràpids i eficients com a empreses client que poden gaudir d'aquests serveis afegits de manera transparent pagant únicament per consum.

Malgrat els avantatges objectius que ofereix el model i de l'evident competitivitat que proporciona, els números a Espanya estan arribant encara ara al nivell de la mitjana europea de l'any 2014 que era del 19,3% de penetració al mercat. Únicament les comunitats de Madrid amb un 27,4% i Catalunya amb un 25,6% superen la mitjana estatal. Totes les altres comunitats estan per sota de la mitjana.

No obstant això, hi ha una dada positiva en l'estudi i és que sí que hi ha hagut un increment en la penetració de mercat en l'últim any que ha passat d'un 15,4% en 2015 al ja esmentat 19,3%.

L'anàlisi d'aquestes dades revela no obstant això que el problema principal no és de tipus tècnic ja que tant el grau de presència d'Internet a Espanya (98,4%) com la implantació de banda ampla (82,9%) són elevats. Així doncs, el fre al cloud Computing el posen, segons els experts de la consultora, la falta d'informació i l'absència d'un clar criteri estratègic d'algunes empreses.


Font: Pasiona Consulting

Notícies relacionades

Signatura Electrònica: tipus i característiques

Signatura Electrònica: tipus i característiques

eDiversa Group va néixer amb uns propòsits molt marcats, un d'ells és el d'ajudar als nostres clients en els seus processos de digitalització com a eina per a millorar la seva productivitat, així com reduir la petjada mediambiental. Un dels primers avanços en aquest camp va ser la signatura electrònica. Ara, amb la imminent entrada en vigor de la Factura Electrònica obligatòria per a empreses i autònoms la signatura electrònica juga un paper crucial.

Llegir article