Actualitat

El client desplaça al producte com a centre gravitacional de les empreses

El client desplaça al producte com a centre gravitacional de les empreses

El cicle de vida de tota empresa comença amb la definició i creació del producte o servei que s'oferirà als seus clients potencials. Totes les empreses dediquen grans recursos a aquest pas. No obstant això, en els últims anys s'ha vist que el factor clau per donar valor a una empresa no és tant el producte o servei que ofereix, sinó la seva capacitat d'orientar-se al seu client potencial. Si abans les empreses centraven tots els seus esforços a tenir el millor producte o servei, ara aquests esforços es destinen al fet que els productes o serveis s'ajustin a les necessitats del client. Aquesta és la veritable clau de l'èxit de les empreses.

En què consisteix l'orientació al client?
L'orientació al client és una metodologia de treball que converteix a l'usuari en l'eix sobre el qual giren totes les accions de la companyia. És a dir, que totes les accions de totes les persones que formen una companyia van encaminades a satisfer les necessitats dels seus clients o usuaris.
Aplicar l'orientació al client com a eix central de l'estratègia d'una empresa té molts avantatges. Aquestes són les principals:
- Permet conèixer les inquietuds, gustos i necessitats del client potencial
- L'empresa desenvolupa productes o serveis adaptats a les particularitats del client
- Es crea una cultura de treball alineada amb les necessitats del client
- El treball de tots els departaments de l'empresa està orientat a satisfer les necessitats del client
- Els plans estratègics de les companyies s'adapten als seus interessos
- S'estableixen unes relacions amb els clients basades en la comunicació constant, la qual cosa aporta grans beneficis quant a confiança mútua

Què fem a eDiversa per a orientar-nos al client?

1. Estratègia: a eDiversa apliquem el Customer Centric. És a dir, el client és el que se situa al centre i totes les accions que es plantegen estan enfocades a la seva satisfacció. Un exemple d'això és comeDiCloud, la plataforma que permet gestionar i emmagatzemar tot el flux de documents comercials entre empreses en format electrònic i des del núvol. La migració al núvol suposa un gran avenç, ja que permet als usuaris accedir a la seva plataforma de gestió a qualsevol lloc i des de qualsevol dispositiu.

2. Comunicació: tradicionalment els canals de comunicació de les empreses posen l'accent a destacar els seus punts forts. A eDiversa utilitzem les nostres vies de comunicació per atendre les necessitats, dubtes o inquietuds dels nostres clients i per presentar els productes o serveis dels quals disposem per poder solucionar-les.

3. Servei al client: aquesta és la nostra vocació. I l'assolim gràcies al nostre equip, que ha assumit la satisfacció del client com a objectiu personal. A més, disposem d'un pla de formació perquè les persones que formem eDiversa estiguem preparades per a desenvolupar les solucions que millor s'adaptin a les necessitats dels clients.

4. Innovació: la innovació en els processos de treball és imprescindible. A eDiversa els revisem contínuament amb l'objectiu de guanyar en eficiència i rendibilitat. Així podem dedicar part dels nostres recursos a la I+D+I i aplicar actualitzacions que donin resposta a les noves necessitats que vagin sorgint.


En un moment en el qual la majoria de les empreses compten amb productes o serveis molt similars, l'orientació al client és l'element clau per a diferenciar-se respecte a la seva competència. Conèixer a fons com és l'usuari de cada organització és la millor forma, i l'única, d'oferir-li solucions que, a més de ser més rendibles per a l'empresa, es converteixin en referents dins del mercat.

Notícies relacionades

Signatura Electrònica: tipus i característiques

Signatura Electrònica: tipus i característiques

eDiversa Group va néixer amb uns propòsits molt marcats, un d'ells és el d'ajudar als nostres clients en els seus processos de digitalització com a eina per a millorar la seva productivitat, així com reduir la petjada mediambiental. Un dels primers avanços en aquest camp va ser la signatura electrònica. Ara, amb la imminent entrada en vigor de la Factura Electrònica obligatòria per a empreses i autònoms la signatura electrònica juga un paper crucial.

Llegir article